29 Nisan 2017 Cumartesi

Sanatalemi.net'ten ESKADER'e

Bugün Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Güzel olduğu kadar da önemli bir etkinlik. ESKADER Ödül Töreni.
İlkini hatırlıyorum Eskader ödül töreninin. Bayezit Devlet Kütüphanesi'nde yapılmıştı. Çiçeği burnunda bir dernek olarak büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirilen ödül töreninin üzerinden tam 10 yıl geçmiş. Koca bir 10 yıl. Sanki daha dün gibi hatırama yansıyan kareler. 

Sanatalemi.net adında bir site yayına başlamıştı dernek kurulmadan kısa bir süre önce. Velüd ve gayretli bir yazar, gazeteci; benim de yazı ve şiirlerime yuva olan sanatalemi.net sitesiyle birçok kaleme defter olmuştu. Birçok kalem sevdalısı sitede sanaldan gerçeğe becerilerini sergilemiş, güzel eserler meydana getirmişlerdi. Sanatalemi.net; bu alanda büyük bir boşluğu doldurmuş ve kalemi dost edinenlerin önüne beyaz bir kağıt koymuştu. 
Sanaldan gerçeğe yürüyerek Eskader adı ile dernekleşen kültür hizmeti o günden bu yana önemli bir görevi (diğer çalışmalarından farklı olarak) ödül törenleriyle yürütmeye devam ediyor. 
İstanbul'un merkezinde, Anadolu'nun bağrında, köyünde kasabasında her nerede cevherini cilalamaya muktedir veya gayretli kültür insanı varsa onları adeta mücevher toplar gibi birer birer arayıp buluyor ve  Türkiye'nin kültür ortamına sunuyor. 
Kültüre meraklı gençlere yol ışığı tutmakla büyük bir kültür hizmetini, önemli bir görevi yerine getiriyor. 
Kültür, sanat, edebiyat dostlarını kaynaştırıyor. Bu filizlere bir nevi cansuyu veriyor. 
Sanatalemi.net'ten Eskader'e yürüyen yolun kaldırım taşlarını kültür yoluna ilk döşeyen yukarıda da bahsettiğim gayretli ve dakikasını boş geçirmeyen bir insan olarak tanıdığım Mehmet Nuri Yardım. 
Elbette bu hizmet bir bayrak ve onu taşıma olayıdır. Bayrak elden ele dolaşıyor ve dolaşacak. Bayrağı her devralan elinden gelen gayreti gösterecek ve bugünkü güzel etkinlikler uzun yıllar devam edecek. Şimdiki bayrak emaneti Şerif AYDEMİR'in elinde. Allah gayretlerini artırsın başarılarını daim etsin. 

#eskader

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder