2 Eylül 2016 Cuma

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE ARAP BAHARI KONUŞULDU -II


Prof. Dr. Edibe Sözen, Ortadoğu’lu kadınların surda bir gedik açtıklarını ifade etti. Bundan tüm dünyadaki kadınların ümitlendiğini belirtti.
Tarih boyunca verilen mücadelelerde ya ön planda ya da arka planda kadın varlığının bulunduğunu ve elde edilen zaferlerde kadının rolü olduğunu hepimiz biliriz. Bu topla tüfekle yapılan bir savaş olmasa da verilen bir mücadele fıtratın verdiği hakkı veya hakları koparılmaya çalışılan bir ortamdan geri alma savaşıdır. Kadın bu savaşta da etkin durumda olacaktır elbet.
 Panelde konuşan bir diğer isim beni heyecanlandırdı. Müslüman kardeşler deyince Mısır’ın o zamanki halini hatırladım. Ve Hasan-ül Benna’yı elbet. Aynı soydan gelen bir kadın vardı şimdi karşımda. Sanaa El – Benna, İhvan-ı Müslimin liderinin torunu. O da Mısır’daki kadınların çektiği sıkıntılardan belgeler desteği ile sözetti. Devrim sancısının barışçıl bir sürec ile belli bir disiplin çerçevesinde gerçekleşmesinde kadınların rolü olduğundan bahsetti.
Amerikalı bir gazeteci olan Lauren bunun olması gerektiğini Arap kadınının  özgürlüğü için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de Amerika’nın bir temsilcisi olarak algılandığını gördüğüm Lauren’e, onun şahsında Amerika ve Batı’ya tepkiler açığa çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder