31 Aralık 2017 Pazar

   YILBAŞI BİZİM NEYİMİZ OLUR? 

   Her yıl yeni bir yılın gelmesi yaklaşınca bizim ülkemizde de bir hareketliliktir göze çarpar.
   Büyük bir heyecanla günler öncesinden hazırlıklar yapılır, o gece için eğlence planları hazırlanır, önemli bir günün ayaklarına kırmızı halılar serilir. 
   Kimbilir kaç çam ağacının kellesi kurban edilir?
   Hele de o minicik çocuklarımızın kafasına kırmızı kukuleta ve noel baba kostümü geçirilip nasıl da sevimli olduğu hissettirilir ve alkışlanır. 
   Bizim o minik yavrularımız noel babayı tanıdıkları kadar bizim, bize ait olan Nasreddin Hoca'mızı tanıyorlar mı acaba? Tanıtabildik mi onlara?
   İşin aslı; ömürden koca bir yıl gidiyor, yerine yeni bir ömür sermayesi bize ikram ediliyor. 31 Aralık bitip te 1 Ocak başlayacağı gece, ne bazılarının dediği gibi Hristiyan adeti Noel kutlamasıdır,  ne de bu geceye büyük bir kıymet bindirme gafletinin yapıldığı Mekke'nin Fethi olayıdır. 

   Tarih boyunca insanlar nefs-i emmarenin sözünü tutarak çeşitli eğlence, taşkınlık, batıl uygulamalar bulmuşlar ve bunlar için belirli günleri bu malayani işlerine zemin kılmışlardır. 
   Kutlanan; yeni bir yılın gelişidir. Bir ömür sermayesinin daha bize sunuluşudur. 
   Olması gereken o dur ki; bize bu hayatı bahşeden Rabbimizin yasak ettikleri işlerle verdiği nimete zulmetmeyelim.
   Dua ile, tesbih ile, şükür ile, sadaka ve iyilikler ile bizi terkedip giden eski yılımıza tövbe, yeni sermayemize de teşekkür edelim. 
   Bırakalım özenti hareketleri, kraldan çok kralcılığı.
   Müslüman gibi müslüman olalım. 
   Vesselam. 
#yılbaşı #yeniyıl

2 yorum: